Germans Escalas acollirà aquest cap de setmana la Lliga Iberdrola de Gimnàstica Esportiva Femenina

192 gimnastes i 50 tècnics de set comunitats competiran a les diferents divisions de la segona Fase de la Lliga

Susanna Moll: Tenim grans esportistes de gimnàstica artística a Palma que tindran l’oportunitat de competir a casa, que es podran fer visibles i demostrar tot el seu talent a Germans Escala.

Palma, 17 d’abril de 2018. La tinenta de batle d’Educació i Esports, Susanna Moll; la presidenta de la Federació de Gimnàstica de les Illes Balears, Maria Bibiloni, i el cap de projecte de la competició, Pedro Mir, han presentat avui al Saló de Plens de Cort la segona fase de la Lliga Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina.

La competició, reconeguda pel programa Palmadona de dona i esport, es durà a terme els dies 21 i 22 d’abril i tindrà com escenari el Poliesportiu Municipal Germans Escalas. A la pista es donaran cita 192 gimnastes i 50 tècnics que representaran a set comunitats autònomes.

Moll ha animat als ciutadans a assistir a les proves i ha desitjat molts d’èxits a les esportistes dels tres clubs palmesans, Xelska, Gimnàstic Palma i Grech, que participaran a la competició el cap de semana. En aquest sentit, la regidora ha destacat que “tenim grans esportistes de gimnàstica artística a Palma que tindran l’oportunitat de competir a casa, que es podran fer visibles i demostrar tot el seu talent a Germans Escalas”.

Aquesta jornada és la darrera de la fase regular d’aquesta primera edició de la Lliga Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina. Hi participaran els 24 millors clubs de la gimnàstica artística espanyola, repartides en tres divisions.

El divendres és dia d’entrenaments oficials. El dissabte al matí es disputarà la competició de la Segona Divisió, en la qual no hi ha cap equip local. Dissabte a la tard, la Primera Divisió, amb les millors gimnastes espanyoles del moment, i la presència del Xelska, líder destacat a la fase regular.

El diumenge al matí li toca el torn a la Tercera Divisió, on participaran els altres dos clubs palmesans, el Grech i el Palma, que cerquen tancar aquesta fase regular amb un bon resultat. En aquesta jornada es dirimiran els ascensos i descensos directes que preveu la normativa, i igualment coneixerem els equips que hauran de promocionar i els quatre que acudiran a la Gran Final, que tindrà lloc a Manresa al mes de juny.

A l’acte de presentació també han assistit el director general d’Esports de l’Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez; el gerent de la Fundació per a l’Esport Balears, Josep Abrines; així com esportistes, tècnics i directius dels tres clubs participants, Xelska, Gimnàstic Palma i Grech

El clubs palmesans treballen amb motivació

Per a aquesta transcendental jornada, diversos equips han reforçat les seves plantilles. Entre ells, en el dia d’ahir el Xelska va fer oficial el fitxatge de la britànica Danusia Francis, i s’espera que demà facin el mateix els clubs Palma i Grech, amb els dos fitxatges d’última hora, in extremis, quan estava a punt de tancar-se el termini de fitxatges. Altres equips espanyols també comptaran a Palma amb la presència a les seves files de reforços estrangers, com és el cas de la internacional italiana Valentina Giommarini, a les files de l’Osona, i el fitxatge estrella del Egiba, la portuguesa Ana Filipa Martins, campiona de la Copa del Món de Asimètriques l’any passat.

No podrem gaudir a Palma del concurs de la sevillana Ana Pérez, ni de la mallorquina Claudia Colom, ambdues lesionades. Curiosament, aquestes dues grans absents van ser les dues úniques gimnastes espanyoles classificades per als JJOO de Rio 2016. Sí hi seran presents, representant als seus respectius clubs, la resta d’integrants dels equips nacionals junior i sènior, com és el cas de les catalanes Nora Fernández i Laura Bechjedú, a més de totes les internacionals del Xelska, amb Cintia Rodriguez al capdavant.
La Federació de Gimnàstica de les Illes Balears, organitzadora de l’esdeveniment en col·laboració amb la Reial Federació Espanyola de Gimnàstica, en vista de les limitacions d’aforament del pavelló, ha disposat la venda anticipada d’entrades, que estan disponibles a les seus dels tres clubs mallorquins participants, en la pròpia federació o bé a través del telèfon 971202429, o a la següent adreça de correu: info@gimnasiogrech.com

La Federació compta amb la col·laboració de tots els clubs mallorquins per a l’organització d’aquest esdeveniment, i s’estan realitzant grans esforços perquè el mateix resulti un veritable espectacle, que marcarà un abans i un després en aquesta recentment creada Lliga Espanyola, que està cridada a convertir-se en la millor lliga europea de gimnàstica artística.